Lúdlábtorta - a legfinomabb recept
A Lúdlábtorta - a legfinomabb hozzávalói:A tésztához:
3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
1 ek kakaópor
1 kis üveg meggybefőtt.
A krémhez: 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 ek kakaópor, 3 ek cukor, 20 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé.
A mázhoz: 20 dkg tortabevonó csokoládé.
A Lúdlábtorta - a legfinomabb elkészítési módja:
Tészta: A tojássárgájákat a cukorral keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet, a kakaóport, majd forgasd bele a fehérjékből vert kemény habot. A masszát töltsd sütőpapírral bélelt tortakarikába, és előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt süsd meg. Borítsd rácsra, húzd le róla a papírt és hagyd hűlni. A krém: a tejet a pudingporral és a cukorral dolgozd simára, Folyamatosan kevergetve, lassú tűzön főzd sűrűre. A tűzről levéve tördeld bele a csokoládét, és kever addig, míg teljesen szétolvad benne. Ha a krém kihűlt, add hozzá a habosra kevert vajat, és a kimagozott, jól lecsepegtetett meggyet. Simítsd az egészet egyenletesen a tésztakorongra, tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejét és az oldalát vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval. Ha kellően megszilárdult a csokoládé is, akkor meggyszemekkel kidíszítheted.
Nagyon finom, nem túl édes, pont jó! :)
Szülinapra és ünnepekre is tökéletes! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. febr. 19. 23:47
A lúdlábtorta - a legfinomabb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.