Apró pogácsa recept
Az Apró pogácsa hozzávalói:30 dkg átszitált finomliszt
12 dkg vaj
6 dkg sertészsír
2 tojás sárgája
1 evőkanál rum
1 kávéskanál só
1,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
tejföl
A pogácsa kiszaggatása után:
5 dkg reszelt sajt
1 tojás fehérje
2 evőkanál tej
Az Apró pogácsa elkészítési módja:
Két evőkanál tejfölben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Összekeverjük a többi anyaggal és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyitől könnyű, nyújtható tésztát kapunk. Háromszor hajtogatjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 1,5 órát kelesztjük. Egy tojásfehérjét elkeverünk 2 evőkanál tejjel, megkenjük vele a pogácsákat és reszelt sajttal bőven megszórjuk. 35 perc alatt világos barnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. febr. 19. 18:02
Az apró pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.