Fűszeres mini almás tortácskák recept
90 perc
231 kcal
A tésztához:
17.5 dkg liszt
1 mk sütőpor
5 dkg (barna) cukor
1 mk őrölt kardamom
10 dkg margarin
1 tojás
A töltelékhez
50 dkg alma (a recept 75-öt ír)
1 tk őrölt kardamom
4 ek (barna) cukor
5 dkg mandulaforgács
A Fűszeres mini almás tortácskák elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit egy csiper sóval összegyúrjuk. Fóliába téve fél órát a hűtőben pihentetjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre, majd vékony szeletekre vágjuk. 1-2 deci vizet felforralunk (a recept 1 decit ír, de én kicsit keveseltem ennyi almához), a kardamommal és a cukor felével felforraljuk. Beletesszük az almát és kb 3 percig főzzük. Ezután az almát lecsepegtetjük, de a levét sem önjük ki! A formákat margarinnal kikenjük, kibéleljük a tésztával. Beleszórjuk a mandulát, majd elosztjuk bennük az almát. A maradék cukrot elosztjuk a tetején. 200fokra előmelegített sütőben 20-30percig sütjük. Amikor kivettük 1-1 evőkanál levet öntünk rá.
A recept szerint ez 6darab, 10 centiméteres minitortára elég. Én muffinformában csináltam, így 11 lett belőle, viszont bőven elég volt a fél kiló alma is.
Barna cukor helyett simát használtam.
Legközelebb kipróbálom fahéjjal, biztos úgy is finom.
Vaníliafagyit ír hozzá, de magában is bőven finom.
A receptet a Kiskegyed Konyhájából lestem.
Képek a naplómban (310-311) ;)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marjann, 2011. febr. 19. 16:30
A fűszeres mini almás tortácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.