Hagymás tekerencs recept
40 perc
A Hagymás tekerencs hozzávalói:
Tészta:
40dkg liszt
1 csomag instant élesztő
1 tk só
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejszín (vagy tej)
Töltelék:
10dkg füstölt szalonna
30dkg hagyma
15 dkg reszelt sajt (elhagyható)
só, bors
Kenéshez egy tojás
A Hagymás tekerencs elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem pihenni. A felkockázott szalonnát serpenyőben megpirítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát, sózom, borsozom, puhára párolom. A sajt felét hozzákeverem. A tésztát két részre osztom, jó vékonyra kisodrom. Az egyik lapot megkenem a töltelékkel, és ráteszem a másik tésztát. Összenyomkodom és vékony 1-1,5 cmes csíkokra vágom (mint a stanglit). A csíkokat kicsit megcsavarom, úgy teszem a sütőpapíros tepsibe. A tetejét megkenem a felvert tojással és rászórom a maradék sajtot. Előmelegített sütőben azonnal megsütöm. (alsó felső sütés 180C, légkeverésesben 160C)
Én elhagytam belőle a sajtot, a tetejére helyette szezámmagot szórtam.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Marjann, 2010. ápr. 22. 19:43
A hagymás tekerencs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.