Villámgyors tengeri hal (és még mosogatni sem kell) recept





4 halfilé
2 féle friss zöldfűszer (zsálya,rozmaring, kakukkfű, bazsalikom)
2 karika citrom
só
bors
olívaolaj
2-3 korty fehérbor vagy víz
A Villámgyors tengeri hal (és még mosogatni sem kell) elkészítési módja:
Fogok egy hosszú alifóliacsíkot. A felét bekenem olívaolajjal, ráteszek 2 halfilét, amit besózok, megborsozok. Ráteszem a zöldfűszereket (nem kell összeaprítani sem) és mindegyik halfilére egy fél karika citromot. Ráhajtom a fóliát és két oldalról jól lezárom. Két ilyen tasakot csinálok, ráteszem őket egy tepsire. Mindegyikbe öntök egy pici fehérbort vagy vizet, aztán az utolsó oldalt is lezárom. Én mind a négy oldalt meg szoktam hajtogatni még egyszer, nehogy véletlenül kiszökjön a szaft vagy a gőz. Előmelegített sütőben, 180-200fokon kb 20percig sütöm. Kiveszem a sütőből, óvatosan, nehogy a gőz megégessen egy késsel felvágom a tasakokat. Szerintem így fóliával együtt guszta tálalni.
Barnarizzsel a legfinomabb!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Marjann, 2009. aug. 3. 17:37
A villámgyors tengeri hal (és még mosogatni sem kell) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.