A legfinomabb sajtos pogácsa recept
A legfinomabb sajtos pogácsa hozzávalói:1 kg liszt
1/2 kg margarin
2 tojás + 1 a megkenéshez
5dkg élesztő
5dkg sajt + egy kevés a tetejére
2 kis pohár tejföl
só
A legfinomabb sajtos pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, margarint, 2 tojást, a sajtot, sót, tejfölt összegyúrom a kevés tejben felfuttatott élesztővel. A tejet nem öntöm bele rögtön, csak akkor ha nem elég lágy a tészta. Kisodrom, egyszer meghajtogatom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap ismét meghajtogatom, kisodrom, tojással megkenem, a tetejét megszórom sajttal és előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütöm.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Marjann, 2009. júl. 30. 09:32
A legfinomabb sajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.