Csípős húsgombóc recept



40-45 deka darált hús, lehetőleg baromfi, de 10-15 deka lehet benne disznó is
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5deka vaj, 5 deka margarin, olivaolaj
1 csilipaprika
só, borsfél citrom leve
2-3 szegfűszeg
A Csípős húsgombóc elkészítési módja:
Egy fej vöröshagymát apróra vágok, 3-3 deka vaj, margarin és kevés olivaolaj keverékén megpirítom a szegfűszeggel együtt.. Kiszedem a zsiradékból. 1 fej apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott erőspaprikát, sót, borsot összegyúrom a hússal, kis gombócokat formázok belőle, amit a maradék vajban kisütök. Amikor kész rálocsolom a fél citrom levét, majd leveszem a tűzről. A tetejére teszem a megpirított hagymát.
Salátával, joghurtos öntettel ettük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Marjann, 2009. júl. 28. 19:17
A csípős húsgombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.