Csicseriborsó krém recept
60 perc
A Csicseriborsó krém hozzávalói:
• 30 dkg csicseriborsó
• 10 dkg vaj vagy margarin
• 1 fej vöröshagyma, vagy több gerezd fokhagyma
• mustár
• só
• bors
• petrezselyem
A Csicseriborsó krém elkészítési módja:
Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük, és sós vízben puhára főzzük (kb 50 perc). Amikor elkészült, leszűrjük, áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel és a mustárral, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és alaposan összekeverjük.
Olívaolajat is használhatunk a vaj helyett. A fűszereket pedig ízlésünk szerint helyettesíthetjük bármilyen más fűszerrel.
Zellerrel főzve még finomabb.
A csicseriborsot legjobb kuktaban fozni, a legkisebb langra kell tenni, es amikor folyamatosan sipol, akkor lekapcsolni, kiereszteni a gozt es kesz! Olyan 25 perc korul van az egesz.
Forrás: mindmegette.hu
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4726e582cf, 2006. júl. 20. 18:10
A csicseriborsó krém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.