Húsgombócok tejfölmártásban recept
A Húsgombócok tejfölmártásban hozzávalói:20 dkg darált sertéshús
2 egész tojás
1 dl tej
2 púpozott evõkanál búzadara
1 kis fej vöröshagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 teáskanál só; a mártáshoz: 2 dkg margarin
2 dl tej
2 dl tejföl
1 evõkanál finomliszt
1 mokkáskanál majoranna
1 púpozott teáskanál vegeta
2 gerezd fokhagyma.
A Húsgombócok tejfölmártásban elkészítési módja:
A gombócokhoz a tojást habosra verem, összekeverem a tejjel és a sóval, borssal. Ezután belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadom a búzadarát és a darált húst. Addig keverem, amíg az összes folyadékot felveszi, és tizenöt percig hagyom állni. Közben elkészítem a mártást: a margarint habzásig hevítem a liszttel, és a tejet ráöntve, beleszórom a vegetát, valamint a megtisztított, zúzott fokhagymát. Folytonosan kevergetve sûrûre fõzöm, végül a tûzrõl lehúzva belekeverem a tejfölt. A már sûrû húsos masszából nyolc gombócot formázok, és beleteszem egy tûzálló tálba vagy kis tepsibe, jó szorosan egymás mellé. A sûrû tejfölös mártást rákenem a tetejére, és a tálat lefedem. Elõmelegített, forró sütõbe tolom, és harminc-harmincöt percig párolom, végül a fedõt levéve megpirítom a tetejét. Bármilyen köret illik mellé, de a legjobb petrezselymes-vajas burgonyával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 31. 07:15
A húsgombócok tejfölmártásban elkészítési módja és hozzávalói.