Füstölt sajtos, bacon-ös pogácsa recept
50 perc
A Füstölt sajtos, bacon-ös pogácsa hozzávalói:
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
kb. 3 teáskanál só
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1/2 deci tej
bacon
10 dkg füstölt sajt
A tetejére:
tojás
sajt
A Füstölt sajtos, bacon-ös pogácsa elkészítési módja:
1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 db kockacukorral és kb. fél deci tejjel. 2. A tésztához valókat összegyúrjuk, beleöntjük az élesztős tejet. 3. A bacon-t apró darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. 4. Majd ezt is belegyúrjuk a tésztába. 5. Hagyjuk állni kb. fél órát. 6. A tésztát kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 7. Megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 8. Tepsibe tesszük, majd berakjuk az előmelegített sütőbe. Kb. 25 perc alatt megsül.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Macsek., 2010. okt. 8. 13:49
A füstölt sajtos, bacon-ös pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.