Lilahagymás pogácsa 2. recept
A Lilahagymás pogácsa 2. hozzávalói:1/2 kg liszt (sima)
25 dkg margarin
1/2 dl tej
kevés cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
1 doboz tejföl
1 ek só
Hajtogatáshoz:
olivaolaj
3 nagyobb fej lilahagyma
só, bors, pirospaprika
A Lilahagymás pogácsa 2. elkészítési módja:
1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. 2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összekeverjük a sóval, majd beletesszük a felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, és az egészet dagasztófejjel ellátott robotgéppel simára gyúrjuk. Ha túl lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet tehetünk hozzá. 3. A tésztát 2-3 órára hűtőbe tesszük. 4. Közben az olivaolajon a kockára vágott hagymát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, majd hagyjuk kihűlni. 5. A pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, és a hagyma kb. 3/4-ével megkenjük, majd ránézésre fentről 3 részre osztjuk, és a felső harmadát visszahajtjuk, erre ráhajtjuk az alsó harmadot. Most egy hosszabb csíkot kaptunk, erre kenjük a maradék hagymát, majd ezt is háromba hajtogatjuk ugyanúgy, csak most oldalról. 6. Újra pihentetjük 1 órát. 7. Kb. 1 ujjnyira nyújtjuk (ne legyen túl vékony!), és kiszaggatjuk. 8. Tepsibe tesszük, és még ott is pihentetjük kb. fél órát. 9. Tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben "szépre" sütjük . sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Macsek., 2011. szept. 9. 11:36
A lilahagymás pogácsa 2. elkészítési módja és hozzávalói.