Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Csirkemájas tarisznya recept

Csirkemájas tarisznya recept

Elkészítési idő 110 perc

A Csirkemájas tarisznya hozzávalói:
2 kisebb főtt, áttört burgonya
1 kis doboz tejföl (alacsony zsírtartalmú)
10 dkg margarin (Ráma)
1 egész tojás
2 teáskanálnyi cukor
1 teáskanálnyi só
1 csomag szárított élesztő (50-80 dkg liszthez)
liszt - amennyit az előző hozzávalókból kevert massza felvesz
kevés olívaolaj (vagy napraforgó étolaj...)


A Csirkemájas tarisznya elkészítési módja:
A főtt, áttört burgonyát kelesztőtálba teszem (még jó melegen), hozzáadom a tejfölt, margarint, tojást, cukrot, sót, élesztőt, és jól összekeverem. Hozzáadok annyi lisztet, hogy laza, de nem ragadós tésztát kapjak. Kis olívaolajjal, vagy étolajjal bekenem a kezem, hogy ne ragadjon. 40 percig kelesztem, majd szintén kissé olajos kézzel 12 golyót formázok a tésztából, amiket aztán ovális alakúra nyújtok. A kinyújtott tészták egyik felére "csirkemáj pástétom"ot teszek (szintén megtalálható a receptek között!!!), majd félbehajtom, és az íves oldalán egy villa végével jól meglapítom ("rojtosítom"). Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és 30 percig sütöm közepesen meleg sütőben.

Ez a tészta alkalmas más töltelékekhez is, pl. húsos, zöldséges... kinek a fantáziájára van bízva.

A liszt mennyisége nagyjából 40 dkg lehet, de nem mértem. Viszont én nagyon kedvelem a teljeskiőrlésű liszteket, így én 1/3 - 1/3 rész teljeskiőrlésű rozsliszt, búzaliszt, valamint finom liszt keverékét használom.

Az elkészítési időt bőven számoltam, közben másra is van idő.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A csirkemájas tarisznya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook