Diétás almás, krémes, habos süti recept




Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál zabpehelyliszt
6 evőkanál szőlőcukor /vagy más édesítő/
1/2 sütőpor
2-3 evőkanál víz
Töltelékhez:
1 kg alma
édesítő ízlés szerint
5 dkg margarin
fahéj
Krémhez:
1 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor
édesítő ízlés szerint
15 dkg margarin /alacsony zsírtartalmú/
Tetejére:
2 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 habfixáló
A Diétás almás, krémes, habos süti elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök,amit a tepsiben hagyok kihűlni. Az almát meghámozom,magházát eltávolítom,vékonyra szeletelem. 5 dkg margarinon megpárolom,fahéjjal,édesítővel ízesítem. Hagyom kihűlni. A tejből,édesítőből és pudingból krémet főzök,kihűtöm,majd belekeverek 15 dkg margarint. A tejszínporból az előírás szerint habot verek,hozzákeverem a fixálót is. A kihűlt piskótára kenem az almát,arra kerül a vaníliakrém,majd a tejszínhab. Hűtőben lehűtöm tálalás előtt.
30x35 cm.es tepsiben sütöttem.
Nagyon finom és kiadós.
Természetesen elkészíthető "normál" változatban is,csak akkor cukrot és sima lisztet kell használni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2012. okt. 3. 17:37
A diétás almás, krémes, habos süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.