Almatorta marcipánnal megbolondítva recept
Az Almatorta marcipánnal megbolondítva hozzávalói:50 dkg alma
10 dkg marcipán lereszelve
fél citrom leve és reszelt héja
12,5 dkg vaj
3 tojás
fél rúd vanília kikapart magja
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)
Az Almatorta marcipánnal megbolondítva elkészítési módja:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében. A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a tojásokat. Én pár csepp mandulaaromát is tettem bele, hogy jobban érződjön a marcipáníz. A liszt, sütőpor és fahéj keverékét hozzáadjuk a tojásos masszához. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és elrendezzük a tetején az almákat. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Másnapra az almák zsugorodhatnak egy picit, így érdemes a tálalás napján megsütni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 2. 20:25
Az almatorta marcipánnal megbolondítva elkészítési módja és hozzávalói.