Narancsos marcipáncsók recept
A Narancsos marcipáncsók hozzávalói:20 dkg liszt,
7 dkg keményítő,
10 dkg puha vaj,
10 dkg natúr marcipánmassza ,
1 narancs finomra reszelt héja,
10 dkg cukor,
2 tojás,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál vanília kivonat vagy 1/2 vaníliarúd kikapart magja.
Mázhoz
15 dkg porcukor,
4 evőkanál narancslé,
ezüst cukorgyöngy.
A Narancsos marcipáncsók elkészítési módja:
A vajat a tojásokkal és cukorral habosra kevertem, hozzáreszeltem a marcipánt, beledolgoztam. A keményítőt és a sütőporral elkevert lisztet beleszitáltam, hozzáadtam a narancs héját, vanília kivonatot és sima tésztává dolgoztam. Érdemes úgy 1 órára hideg helyre tenni, mert viszonylag lágy a tészta, hidegen szebben formázható. Csillagcsőrös habzsákból kisebb halmokat és karikákat nyomtam egy sütőpapírral bélelt tepsibe és légkeverésen a sütő középső rácsára téve 180 fokon 7-8 perc alatt meg is sült. Ha már enyhén barnul az alja, érdemes kivenni, ilyenkor a süti teteje még puha lehet, de hűléskor megszilárdul. Amíg hűlt, kikevertem a mázat. Nem szeretem, ha nagyon híg, inkább folyós tejföl állagúra hagyom, hamarabb megszilárdul. Mázazás után tetszés szerint díszíthető cukor gyönggyel, reszelt narancshéjjal, mandulaforgáccsal. Fél óra alatt megszilárdul a máz, de hosszabb ideig való tároláshoz legalább egy napot száradni kell hagyni levegős helyen, hogy ne ragadjanak össze a sütemények.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 30. 09:49
A narancsos marcipáncsók elkészítési módja és hozzávalói.