Káposztás csiga recept
A Káposztás csiga hozzávalói:1 csomag mélyhűtött leveles tészta,
1 kg fejes káposzta,
só,
bors,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál zsír, vagy olaj.
A Káposztás csiga elkészítési módja:
A leveles tésztát hagyom kiolvadni, majd egy deszkán téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm) sodrom. A káposztát lereszelem, sózom, 10 - 15 percig állni hagyom és kinyomkodom. A forró zsírban, megbarnítom a cukrot, hozzáadom a lereszelt káposztát és állandóan kevergetve barnára párolom. Rászórom a tésztára, majd a tésztát szorosan feltekerem. Éles késsel egy centis szeleteket vágok a tekercsből, majd kizsírozott tepsibe teszem. Forró sütőben megsütöm.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 28. 09:44
A káposztás csiga elkészítési módja és hozzávalói.