Gombás-hagymás lepény recept
50 perc
Zsírszegény
A Gombás-hagymás lepény hozzávalói:
70 dkg gomba
1 nagy hagyma
5 dkg margarin
2 evőkanál liszt
1,5 dl száraz fehérbor
30 dkg mélyhűtött leveles tészta
1 csokor petrezselyemzöld
20 dkg darabos túró
1 tojássárgája
2 evőkanál víz
só, bors, fűszerek ízlés szerint
A Gombás-hagymás lepény elkészítési módja:
1. A leveles tésztát kiolvasztom, majd a sütőt 200 fokra előmelegítem. 2. A gombát, hagymát megtisztítom, vékonyan felszeletelem. 3. A vajat megolvasztom, beleteszem a gombát és a hagymát, 10 perc alatt puhára párolom. 4. Ráteszem a lisztet, összekeverem, majd a bort is ráöntöm, sűrűre főzöm (1-2 perc). 5. A petrezselymet megmosom, apróra vágom, túróval, sóval, borssal a gombás masszához keverem. 6. A masszát beletöltöm a lepényformába, ráteszem a tésztát, lenyomkodom a szélét. 7. A tojássárgát elkeverem a vízzel, megkenem vele a tészta tetejét; a tésztát késsel becsíkozom, hogy el tudjon menni belőle a gőz. 8. 15-20 percig sütöm, amíg a tészta aranysárgára sül, majd a formában tálalom. Jó étvágyat!
Legutóbb csirkemell-darabkákat is tettem hozzá, nagyon finom lett!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. máj. 22. 20:05
A gombás-hagymás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.