Ragus penne recept


1csg
penne tészta; 20-25 dkg csiperke gomba; 10-15 dkg füstölt húsos szalonna;1-2 db
tejszines tömlős sajt; só; bors
petrezselyemzöld; örölt szerecsendió
A Ragus penne elkészítési módja:
A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Amíg elkészül, egy serpenyőben az előre kis kockára öasszevágott szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak összevágott gombát és összesütjük. A tömlős sajtot ízlés szerint belenyomjuk, és összeforraljuk. Itt szoktam még beletenni egy kis főzőtejszínt is. Megszórom, szerecsendióval, borssal, sóval, és petrezselyemzölddel. Egy tűzálló tálba öntöm majd a kifőtt tésztával összekeverem, és egy két percre a sütőbe dugom. Friss salátával tálalom. Jó étvágyat hozzá.
Mindig durumtésztából szoktam elkészíteni. Ha már forr a víz a tésztával legalább két perce, akkor elzárom a vizet, és kb. 10 perc múlva leszűröm a kész tésztát.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. máj. 22. 18:08
A ragus penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.