Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Ragus penne recept

Ragus penne recept

Elkészítési idő 30 perc

A Ragus penne hozzávalói:
1csg
penne tészta; 20-25 dkg csiperke gomba; 10-15 dkg füstölt húsos szalonna;1-2 db
tejszines tömlős sajt; só; bors
petrezselyemzöld; örölt szerecsendió


A Ragus penne elkészítési módja:
A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Amíg elkészül, egy serpenyőben az előre kis kockára öasszevágott szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak összevágott gombát és összesütjük. A tömlős sajtot ízlés szerint belenyomjuk, és összeforraljuk. Itt szoktam még beletenni egy kis főzőtejszínt is. Megszórom, szerecsendióval, borssal, sóval, és petrezselyemzölddel. Egy tűzálló tálba öntöm majd a kifőtt tésztával összekeverem, és egy két percre a sütőbe dugom. Friss salátával tálalom. Jó étvágyat hozzá.

Mindig durumtésztából szoktam elkészíteni. Ha már forr a víz a tésztával legalább két perce, akkor elzárom a vizet, és kb. 10 perc múlva leszűröm a kész tésztát.


Kategória: Egytálételek receptjei


A ragus penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook