Milánói makaróni füstölt hússal recept
A Milánói makaróni füstölt hússal hozzávalói:-makaróni tészta
-sajt
-15-20 dkg darált hús
-15-20 dkg nyers füstölt tarja vagy valamilyen füstölt hús
-2 kis fej vöröshagyma
-olaj
-60-70 dkg friss csiperkegomba
-1 nagy és 1 kis doboz paradicsompüré
-2-3 dl húsleves
-só
-bors
-kakukkfű
-oregánó
A Milánói makaróni füstölt hússal elkészítési módja:
Olajban megpirítom a finomra vágott vöröshagymát.Hozzáadom a megtisztított,szeletekre vágott gombát.Megsózom,megborsozom és megpirítom.Hozzáadom a darálthúst,a darált vagy nagyon finomra vágott füstölt húst,a paradicsompürét és levessel felengedem,hogy jó szaftos legyen.Nem biztos,hogy kell az összes leves,én pótolgatni szoktam,ahogy fő a milánói. Befűszerezem kakukkfűvel és jó bőven oregánóval.Én egy kis ketchupöt is szoktam hozzá tenni,kis pikáns ízt ad neki. Ha kész,lehet bele reszelni egy kis füstölt sajtot.
A tésztát olajos vízben szoktam megfőzni,így nem ragad össze főzés közben.
Lehet hozzá rántott husit sütni egy-egy szeletet.Nagyon finom,csak úgy harapni hozzá,mintegy "köretként".
Jó étvágyat hozzá.:o)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Joseph, 2006. nov. 24. 08:50
A milánói makaróni füstölt hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.