Omlós almás pite recept
Az Omlós almás pite hozzávalói:60 dkg liszt,40 dkg RAMA,1 cs
sütőpor,20 dkg porcukor,2db tojássárgája,1 db tojás,2 cs
vaniliáscukor,2 db citrom reszelt héja,2 kg alma,20 dkg cukor,fahéj,őrőlt dió v.dejó
csipetnyi só
Az Omlós almás pite elkészítési módja:
Átszitált liszt + sütőpor + porcukor + 2 db tojássárgája + 1 cs. van.cukor + 1 citrom reszelt héja + csipetnyi só.Ezeket összekeverem,majd gyorsan eldolgozom benne a RAMA-t.Cipó alakúra formázom és hűtőbe teszem. Közben elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem.Kinyomkodom belőle a levét. Hozzáadom a cukrot,az 1 cs. van.cukrot,1 citrom reszelt héját,dejót vagy darált diót és majdnem egy csomag fahéjat.Ezt szintén hűtőbe teszem. A tésztát ketté osztom,egyik felét tepsi nagyságúra kinyújtom,villával megszurkálom és elősütöm. Fontos,hogy a tészta ne barnuljon meg. Elősütés után megszórom dióval vagy dejóval,rásimítom a tölteléket,majd rárakom a tészta másik kinyújtott felét.Felvert egyész tojással bekenem,villával megszurkálom és villával rácsozom.Megsütöm.
Én a diót vagy a dejót édes morzsa helyett használom.Ez szívja fel a maradék kis almalevet,ha maradt benne,nem ázik el a tésztám.
Az almatölteléket korábban is meg lehet csinálni,hiszen akkor jobban összeérnek benne az ízek.
Miután kihűlt a pite,akkor szórom meg porcukorral,mert különben ahogy elolvad a meleg tésztán,eláztatja.
Jó étvágyat! :o)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Joseph, 2006. nov. 6. 13:07
Az omlós almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.