Csokoládés trüffeltorta recept
A Csokoládés trüffeltorta hozzávalói:5 dkg babapiskóta
45 dkg étcsokoládé
4 tojás
7-8 dkg kristálycukor
5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
3 tk kakaópor
késhegynyi sütőpor
5 dl tejszín
5 dkg éttortabevonó
szóráshoz 1/2 tk porcukor
A Csokoládés trüffeltorta elkészítési módja:
A babapiskótát durvára szétmorzsoljuk.5 dkg csokoládét finomra lereszelünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett beleszórjuk a cukrot és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Rászitáljuk a keményítővel 2tk kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a csokoládét és a babapiskotát, majd óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk.175 fokos sütőben sütjük. Közben a maradék csokoládét durvára daraboljuk. A tejszínt felmelegítjuk, de nem forraljuk! Hozzáadjuk a csokoládét, levesszük a tűzhelyről és addig keverjük. amig a csokoládé megolvad. 2-3 órára hűvös helyre tesszük. A trüffel krémet a géppel néhány perc alatt habosra kikeverjük. A piskótát keresztben félbevágjuk, majd megtöltjük a krém 1/3 részével.A maradékkal bevonjuk a tortát és kb 1 órára hűtőbe tesszük.Végül a maradék kakaóporral és porcukorral meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: jeryka, 2006. nov. 5. 21:48
A csokoládés trüffeltorta elkészítési módja és hozzávalói.