Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás-ribiszkés joghurttorta recept

Málnás-ribiszkés joghurttorta recept

A Málnás-ribiszkés joghurttorta hozzávalói:
hozzávalók 8 főre

a piskótához

2 tojás
7 dkg kristálycukor
csipet só
1 vaníliás cukor
5 dkg liszt
2,5 dkg étkezési keményítő
fél tk sütőpor
2 ek víz

a krémhez

7,5 dl málnás joghurt (lehet eper, erdei gyümölcs is)
4 dl tejszín (Hulala v. Habmester)
20 dkg ribizlilekvár
12 babapiskóta
1ek zselatin
40 dkg málna ribizli vegyesen

a tetejére

kb 20-30 dkg málna, ribizli
1 cs DrOetker expressz piros tortazselé


A Málnás-ribiszkés joghurttorta elkészítési módja:
elkészítés A szétválasztott tojások fehérjéjét a vízzel kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezzel is kemény habbá verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot, a sütőporral és a keményítővel elegyített lisztet is. Egy kapcsos tortaformába simítjuk, amit előzőleg az alján sütőpapírral kibéleltünk, majd készre sütjük, kihűtjük. A krémhez a zselatint kevés vízben feloldjuk, majd takaréklángon forráspontig hevítjük, tűzről lehúzzuk, kicsit kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a joghurtba, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a zselatint is. Ha nem növényi tejszínt használunk, a zselatin mennyiségét meg kell emelni 21 grammra. A gyümölcsös töltelékhez a ribizlilekvárt felforrósítjuk és összekeverjük a gyümölcsökkel. A piskótát visszatesszük a tortaforma aljába, ráöntjük a joghurtkrém felét, majd erre jön a lekváros-gyümölcsös réteg, ezt kirakjuk babapiskótával, majd rákenjük a krém másik felét. Egy-két órára hűtőbe tesszük dermedni. Miután kivettük a hűtőből a tortát, a tetejét szépen kirakjuk a piros gyümölcsökkel, rácsorgatjuk az előírás szerint elkészített tortazselét, majd ismét hűtőbe tesszük, a legjobb egy egész éjszakára. Másnap a maradék kemény habbá vert tejszínnel díszítjük.

sütési hőfok:
200°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
26 cm-es cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás-ribiszkés joghurttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook