Epres piskóta omlett ( 10 db ) recept
Az Epres piskóta omlett ( 10 db ) hozzávalói:Hozzávalók a piskótához :
6 tojás,
12 dkg kristálycukor,
15 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
2 ek. víz
Hozzávalók a krémhez :
30 dkg túró,
2 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
1 citrom héja,
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg eper
Az Epres piskóta omlett ( 10 db ) elkészítési módja:
6 tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek. vízzel habosra jól kikeverjük. 6 tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. A sütőport a liszttel elkeverjük A tojássárgás masszát a felvert fehérjéhez adjuk, hozzáöntjük a sütőporos lisztet és laza mozdulatokkal összekeverjük. A tepsire rakott sütőpapírra kb. 16-17 cm átmérőjű köröket rajzolunk. ( én leveses csésze alátétjét rajzoltam körbe ) A körökre egyformán eloszlatjuk a tésztát, szépen elsimítjuk és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A sütőpapírról szépen le lehet húzni. Krém : A túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A citrom héját belereszeljük. A tejszínt felverjük és a túrós masszához keverjük. Habzsákba töltjük és a képen látható módon a piskóta egyik felére nyomjuk. ( a piskótának arra az oldalára amelyik a sütőpapíron volt ) Ezután középen összehajtjuk és a széleit eper darabkákkal díszítjük, porcukorral tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 29. 08:30
Az epres piskóta omlett ( 10 db ) elkészítési módja és hozzávalói.