Finom -Pingvin szelet recept
A Finom -Pingvin szelet hozzávalói:Hozzávalók
A mázhoz
1,5 dl tej
35 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama
A rátéthez
10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
5 dl tejszín
3 dl tej
A piskótához
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 dkg kakaópor
16 dkg finomliszt
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
6 db tojás
A Finom -Pingvin szelet elkészítési módja:
Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk,
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. máj. 29. 13:40
A finom -pingvin szelet elkészítési módja és hozzávalói.