Csokoládés halom recept
3 perc
A Csokoládés halom hozzávalói:
5dkg tejcsokoládé
10dkg vaj vagy margarin
48g cukor
2tojás
21dkg liszt
4,5dkg étkezési keményítő
10g sütőpor
8g kakaópor
6dl tej
3-4csepp rumaroma
2,5dkg étcsokoládé
sütőpapír
hurkapálcika
A Csokoládés halom elkészítési módja:
1.2,5dkg tejcsokoládét finomra lereszelünk.Robotgép habverőjével a vajat és a cukrot krémesre keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a keményítővel,a sütőporral,a kakaóporral és a reszelt csokooládévalelvegített lisztet.Rumaromával ízesítjük,majd teáskanállal két,sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk belőle.Egymás után előmelegített sütőbe toljuk,és 200fokon,tepsinként13-15perc alatt megsütjük.Rácsra szedve állni hagyjuk. 2.A maradék tejcsokoládét és az étcsokoládét forró vízfürdőben külön-külön megolvasztjuk.A sütemények felének az alját étcsokoládéval, a többit tejcsokoládéval megkenjük.A csokoládérétegre néhány csepp másik színű csokoládét teszünk,majd hurkapálcikával márványosra keverjük.Legalább 2órát száradni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsibaba100, 2007. szept. 16. 18:38
A csokoládés halom elkészítési módja és hozzávalói.