Mogyorós árvácska korong recept
1 perc
A Mogyorós árvácska korong hozzávalói:
6 tojás
32dkg porcukor
1dl olaj
18dkg finomra darált mogyoró
24dkg rétesliszt
1/2zacskó sütőpor
2dkg finomliszt
2tojássárgája
2dkg kakaópor
1dl tej
1kocka Rama Margarin(25dkg)
10dkg étbevonó
5dkg fehér csokoládé
a tepso kikenéséhez margarin és liszt
A Mogyorós árvácska korong elkészítési módja:
1.A 6 tojássárgáját 24dkg porcukorral krémesre keverjük.Hozzáadjuk az olajat és beledolgozunk 1dl langyos vizet.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a tojáskrémbe forgatjuk.A 8dkg darált mogyoróval és a sütőporral elvegyített lisztet a tojáskrémbe szitáljuk. 2.A tésztát margarinnal kikent,liszttel meghintett tepsibe simítjuk.Előmelegített sötőben,180 fokon,kb.20percig sütjük, majd liszttel meghintett konyharuhára borítva kihűtjük. 3.A maradék porcukrot a liszttel,a tojássárgákkal,a kakaóporral és a tejjel forró vízfürdőben kikverjük.A krémet kevergetve kissé kihűtjük majd beledolgozzuk a feldarabolt Rama Margarint. 4.A kihűlt tésztalapokból 30korongot szúrunk ki és keresztben mindegyiket félbevágjuk.A krém felével a korongokat kettesével összeragasztjuk.A többi krémmel a korongok oldalátmegkenjük,majd mogyoróval megszórjuk. 5.Az étbevonót és a fehér csokoládét külön-külön megolvasztjuk.A sütemények tetejét a bevonóval megkenjük.Spirálisan rácsorgatjuk a fehér csokoládét,és hurkapálcikával virág alakúra húzzuk.Száradni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsibaba100, 2007. szept. 15. 15:22
A mogyorós árvácska korong elkészítési módja és hozzávalói.