Huszárcsók (finom, mutatós) recept
A Huszárcsók (finom, mutatós) hozzávalói:15 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1-2 teáskanál tejföl
1 zacskó vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
csipet só
A tetejére:
1 tojásfehérje
5 dkg darált dió (vagy mogyoró)
5 dkg kristálycukor
fél cs. vaníliás cukor
egy kis késhegynyi őrölt fahéj
késhegynyi kakaópor
savanykás barack-, vagy ízlés szerinti pikáns lekvár
A Huszárcsók (finom, mutatós) elkészítési módja:
A kétféle lisztet a sóval elkeverjük, a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, citromhéjat, és a tojássárgájával és kis tejföllel gyorsan összeállítjuk. Ne tegyünk hozzá semmilyen lazítószert, mert a sütőportól vagy szódától elfolyik a sütemény! Legalább egy órát pihentetjük hűtőszekrényben. Diónyi gömböket formálunk a tésztából, mindegyiket megmártjuk a kissé felvert tojásfehérjében, majd ugyanúgy a cukros-diós, fahéjjal és kakaóval ízesített keverékben is. Mindegyik gömb tetejét ujjal vagy egy fakanál nyelével benyomjuk, hogy kis fészekszerű mélyedések legyenek. Ezekbe lekvárt cseppentünk (kb. egy kis mokkáskanálnyi férjen bele), és linzertészta módjára sütjük.
Nagyon finom, egyszerű, vendégvárónak is kitűnő aprósütemény, kb. 24 db lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Corra, 2010. febr. 21. 15:58
A huszárcsók (finom, mutatós) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.