Citromos krémes szelet recept
A Citromos krémes szelet hozzávalói:A lapokhoz:
50 dkg finomliszt
20 dkg margarin
3 db tojássárgája
1 csg. sütőpor
10 dkg porcikor
1/2 citrom reszelt héja és leve
szükség szerint tejföl
csipet só
A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
5 ek. rétesliszt
1 db citrom leve és reszelt héja
Baracklekvár.
A Citromos krémes szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy könnyen kezelhető, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk, egyenként tepsi méretre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt nagyobb tepsiben világosra sütjük. A krémhez a réteslisztet a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt péppel jól kikeverjük. A citrom levével és héjával ízesítjük,azzal is jó habosra keverjük. Az alsó lapra kenjük a fele citromos krémet, ráhelyezzük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a citromos krém másik felét. Befedjük a 4. lappal kissé lenyomtatjuk. Tetejére szeletelés előtt porcukrot szórunk.
Ajánlatos egy nappal fogyasztás előtt készíteni, puhulnak a lapok, könnyebben szeletelhető, nem olyan törékeny.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2014. szept. 1. 19:51
A citromos krémes szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.