Bagel II. recept

A Bagel II. hozzávalói:
75 dkg liszt
2 dkg élesztő
2,5 dl víz
kb. 1,25 ml tej
5 dkg cukor
2 csapott tk. só
3 ek olaj


A Bagel II. elkészítési módja:
A langyos vízből, élesztőből, 15 dkg lisztből kovászt készítünk. Ha felfutott, hozzáadjuk a többi anyagot, és kifejezetten kemény tésztát dagasztunk belőle. Fél óra pihentetés után átgyúrjuk, majd másfél-két óráig kelesztjük. 8 egyforma darabra vágjuk, mindből rudakat formázunk, majd a rudakból karikákat. Újabb egy óra pihentetés után vizet forralunk 1-2 ek. cukorral, a bagelek mindkét oldalát fél-fél percig főzzük, majd lecsepegtetve sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és forró sütőben rózsaszínre sütjük. Sütés előtt megkenhetjük egy ek. vízzel higított tojássárgájával, megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, esetleg reszelt sajttal. Ha reggelire készítjük, a dagasztást-főzést végezzük el este, éjszakára tegyük a hűtőbe a ráncos tésztákat, és reggel forró sütőben süssük ki.

Nagy tömör, dús, és nagyon finom péksütemény, nem morzsálódik, kicsit rágós, de tartalmas is: függőséget okoz:)Hagyományosan krémsajttal fogyazstják, de felvágottakkal, sajttal, tojással és hallal is nagyon finom.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A bagel ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook