Kefíres galuska recept
A Kefíres galuska hozzávalói:35 dkg liszt
2-3 tojás (nagyságától függően)
annyi kefír, hogy a tojásokkal együtt 3 dl legyen
só
vaj
A Kefíres galuska elkészítési módja:
Egy nagy fazékban sós vizet teszünk fel forrni. Kimérjük a lisztet, a tojásokat összehabarjuk a kefírrel, de a tészta összeállítását csak akkor kezdjük el, ha a sós víz már lobogva forr. A kefíres tojáshabarékot a lisztre öntjük, kanállal pár mozdulattal összekeverjük, de épp csak annyira, hogy sehol ne maradjanak száraz liszszemcsék, ha jobban kikeverjük, rágós, nehéz lesz a galuska! Amint összeállt a massza, azonnal a galuskaszaggatóra teszünk egy adagot, kiszaggatjuk. Fontos, hogy a víz végig lobogva forrjon. Szűréskor leöblíthetjük, ha szoktuk, de nem feltétlenül szükséges. Még forrón egy darabka vajra szedjük.
Nagyon finom, a kefír savasságától zamatosabb, könnyű galuska, a szokásos ételekhez köretként, vagy reszelt sajttal, különböző mártásokkal, stb. is jó.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Corra, 2010. jan. 15. 13:40
A kefíres galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.