Almás piskótagombócok csokiöntettel recept
90 perc
206 kcal
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
15 dkg cukor
3 dl víz (a sziruphoz)
kb. 4-5 dl víz (az almapüréhez, az almák nagyságától függően)
1 citrom
1 narancs
2 fahéj (egész)
10 szem szegfűszeg
8 alma
Az Almás piskótagombócok csokiöntettel elkészítési módja:
A piskótához a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra, majd a liszttel keverjük össze, adjuk hozzá a sütőport. Lazítsuk a tojásfehérjéből vert habbal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 160-170 °C-on süssük meg a piskótát. A töltelékhez a cukorból és a vízből főzzünk szirupot, a citrom és a narancs héját reszeljük bele. Jöhet még az egész fahéj és a szegfűszeg is. 5 percig forraljuk, majd szűrjük le. A meghámozott almát kockázzuk fel, és külön cukros, fahéjas vízben főzzük szét. A kész piskótát vágjuk 3 lapra. Tegyük mély edénybe az első lapot, locsoljuk meg a sziruppal, és kenjük rá az almapüré felét. Helyezzük rá a következő lapot, locsoljuk meg azt is, kenjük rá az almát, majd az utolsó lapot is tegyük rá, és öntsük le a sziruppal. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. A kihűlt almás piskótából tegyünk gombócokat a tányérokra, és locsoljuk meg csokoládéöntettel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. aug. 11. 07:43
Az almás piskótagombócok csokiöntettel elkészítési módja és hozzávalói.