Boros gyümölcskompót recept
30 perc
Zsírszegény
193 kcal
3 körte
3 alma
1 birsalma
1 citrom (leve)
1 citrom
1,5 dl fehérbor
10 dkg cukor
A Boros gyümölcskompót elkészítési módja:
A körtéket, az almákat és a birsalmát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhéjat és a maradék citromlevet lábasba öntjük, felforraljuk, belerakjuk a birsalmát. 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Beletesszük az almákat és a körtéket, és addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, de nem esnek szét. Ekkor a citromhéjat kiszedjük, a gyümölcsöket tálkákba adagoljuk, és a sziruppal meglocsoljuk.
Hidegen tálaljuk, úgy sokkal finomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. aug. 8. 17:38
A boros gyümölcskompót elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.