Ízletes sült vadkacsa recept
Az Ízletes sült vadkacsa hozzávalói:1 konyhakész vadkacsa,
3dl fehérbor,
4-5 gerezd fokhagyma,
egy evőkanál méz,
két evőkanál majoranna,
egy kiskanál őrölt bors,
egy kevés rozmaring és őrölt kömény,
só,
libazsír,
egy birsalma
2-3 szem szegfűszeg.
Az Ízletes sült vadkacsa elkészítési módja:
A kacsa főbb részeibe vágjunk egy kis rést, majd ebbe helyezzünk fél-fél gerezd fokhagymát, majd kenjük be alaposan az egészet a libazsír(egy keveset azért hagyjunk a tepsibe is) és a fűszerek keverékével (szegfűszeget még ne!), majd hagyjuk állni pár órát. Ezután fektessük egy kizsírozott tepsibe, tegyük bele a szegfűszeggel megtűzdelt almát, öntsük alá a bort, amibe előzőleg elkevertük a mézet, majd fedjük le alaposan és közepes tűzön süssük addig, amíg a hús már majdnem teljesen kész -de közben locsolgassuk meg gyakran a saját levével. Ekkor vegyük le róla a fedőt/fóliát és süssük szép pirosra. Ebben a fázisban még fontosabb, hogy locsolgassuk, mert úgy kap szép színt. A pecsenyezsírban pirított zöldségek és krumpli dukál hozzá.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. nov. 25. 14:58
Az Ízletes sült vadkacsa elkészítési módja és hozzávalói.