Rostonsült libamáj sült almával recept
A Rostonsült libamáj sült almával hozzávalói:(4 személyre):
60 dkg hízott libamáj,
4 db savanykás alma,
3 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál vaj,
1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék,
darált feketebors,
bazsalikom.
A Rostonsült libamáj sült almával elkészítési módja:
Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejét és az alját, majd magházát egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Vigyázzunk arra, hogy az alsó részét ne lukasszuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a mézes sütemény fűszerkeverékkel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. nov. 14. 21:54
A rostonsült libamáj sült almával elkészítési módja és hozzávalói.