Sült vadliba birsalmával recept
A Sült vadliba birsalmával hozzávalói:1 fiatal vadliba,
200 g füstölt szalonna,
50 g libazsír,
só, bors, majoranna,
1 kg birsalma,
1 dl száraz fehérbor,
2-3 szegfűszeg, fahéj,
2 kockacukor
A Sült vadliba birsalmával elkészítési módja:
A libát gondosan megtisztítjuk, megmossuk, zsírzóját kivágjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk, a mellét és a combokat sűrűn megtűzdeljük szalonnával, a hasüreget bedörzsöljük szárított majoránnával, megtöltjük 2 meghámozott, cikkekre vágott birsalmával és bevarrjuk. A lábakat összekötözzük, a szárnyvégeket aláhajtjuk. Egy mélyebb tepsibe tesszük, leöntjük a felforrósított libazsírral és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 fok) gyakorta meglocsolgatva, olykor megforgatva arany-pirosra, ropogósra sütjük. (1- másfél óra) Közben a többi birsalmát meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, egy lábaskában a borral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a cukorral fedő alatt puhára pároljuk, és levét teljesen elfőzzük. Ha a liba teljesen megsült, a zsineget elvágjuk, a madarat feldaraboljuk, eredeti formájára igazítva előmelegített tálra tesszük, a hasüregben párolódott és a külön készített birsalmával körberakjuk. Azonnal tálaljuk. Pirított burgonyával, csipke- vagy áfonyadzsemmel, Cumberland mártással kínálhatjuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. nov. 12. 17:39
A sült vadliba birsalmával elkészítési módja és hozzávalói.