"Egybesült malac" (Bodrogi Gyula) recept
A "Egybesült malac" (Bodrogi Gyula) hozzávalói:1 egész malac( olyan 8-10kg körüli konyhakészen)
fél liter mustár
fűszerkeverék(fél-fél mokkáskanál őrölt -bors, -lestyán, -köménymag, -pirospaprika, csipet majoránna, rozmaring)
só
5-6 gerezd fokhagyma
2 libacomb
2 alma
2 fej vöröshagyma
1 üveg fehérbor
sör
víz
Körethez:
burgonya
petrezselyem zöld
vegeta
vaj
A "Egybesült malac" (Bodrogi Gyula) elkészítési módja:
A mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket és a sót egy kis edényben összekeverjük. A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékkel bepácoljuk, majd a tepsibe tesszük. Köré rakjuk a 2 libacombot, a 2 almát és a 2 fej vöröshagymát. Leöntjük egy üveg fehérborral és 1,5 liter vízzel. Lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. 2,5 óra sütés után meglocsoljuk sörrel és fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül. A burgonyát megfőzzük, aprított petrezselyemzölddel, kevés vajjal és egy kevés vegetával összekeverjük, majd a tálra kirakott húsok mellé helyezzük. Friss zöldséggel díszítsük a tálat és fehérborral kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. nov. 4. 12:55
A "egybesült malac" (bodrogi gyula) elkészítési módja és hozzávalói.