Fenyőmagos bélszín nyárson recept
A Fenyőmagos bélszín nyárson hozzávalói:1kg bélszín,
kb. egy liter alma- vagy vörösborecet,
só,
fenyőmag,
köretnek apró újburgonya
A Fenyőmagos bélszín nyárson elkészítési módja:
A megtisztított bélszínpecsenyét megsózzuk, és a porrá tört fenyő maggal alaposan bedörzsöljük. Ezután egy fazékba tesszük és annyi ecetet öntünk rá, hogy pont ellepje, majd 24 órán át állni hagyjuk az ecetben. Az így előkészített bélszínpecsenyét másnap nyársa húzzuk és állandó forgatás mellett bő parázson megsütjük, majd egy órát mérsékelt meleg helyen pihentetve, felszeletelve tálaljuk. Köretként nyárson sütött újkrumplit kínáljunk,hozzá, amit legegyszerűbben úgy készíthetünk el, hogy a hámozott krumplikat sorban hurkapálcára tűzzük, majd a grillrácsra helyezve, meg-megforgatva pirosra sütjük. Ezután enyhén megsózzuk és konyharuhával alaposan körbetekerve pároljuk még 15-20 percig.
Friss salátával, könnyű vörösborral kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. okt. 31. 17:10
A fenyőmagos bélszín nyárson elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.