Bacon-be csavart mozzarella sajt magos salátával recept
A Bacon-be csavart mozzarella sajt magos salátával hozzávalói:6 kis mozzarella sajtrúd (kb. 30-40 dkg-os darabból),
6 db húsos bacon szalonna szelet (a túl zsíros részt kis is vághatjuk),
olívaolaj,
köretnek saláta mix,
vegyes magvak: fenyőmag, napraforgómag, tökmag,
egy kis citromos olívaolaj a salátához. (Bertolli, pici üveges, nagyon finom ízt ad a salátáknak).
A Bacon-be csavart mozzarella sajt magos salátával elkészítési módja:
Az elkészítési hadművelet nagyon gyorsan megy. Először a salátához adunk pluszban egy kis póréhagymát, ízesítjük citromos olívaolajjal, jól összekeverjük és hagyjuk érlelődni, amíg megsütjük a sajtot. A vékony bacon szalonna szeletet szorosan rátekerjük a sajtrúdra és néhány csepp olívaolajon piroskásra sütjük. A sajtokból megmaradt olajban 1-2 perc alatt megpirítjuk a magvakat és tálalásnál megszórjuk vele a csavaros sajtot és a salátát. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 25. 19:10
A bacon-be csavart mozzarella sajt magos salátával elkészítési módja és hozzávalói.