Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pörkölttel töltött kelt tészta tetején sült sajttal recept

Pörkölttel töltött kelt tészta tetején sült sajttal recept

A Pörkölttel töltött kelt tészta tetején sült sajttal hozzávalói:
A tésztához (12 darabhoz):
45 dkg búzaliszt
2,8 dl víz
1 evőkanál méz
2 dkg élesztő (egy fél kocka élesztő)
negyed teáskanál csipet só

Töltelék:
4 evőkanál pörkölt
1 gerezd zúzott fokhagyma
tetejére 5 dkg reszelt sajt (trappista)
mozzarella
1-2 paradicsomszelet
főtt kukorica
olívabogyó
gomba
apróra vágott friss rozmaring vagy kakukkfű
mustár, ketchup


A Pörkölttel töltött kelt tészta tetején sült sajttal elkészítési módja:
A langyos vízben elkeverem a mézet és az élesztőt, azaz felfuttatom. A kimért hozzávalókat és a felfuttatott élesztőt a kenyérsütőgépbe öntöm és tésztává dagasztatom, majd kelni hagyom. (Nekem most annyi töltelékem volt, hogy csak 6 db calzone-t sütöttem, amihez a kelt tészta felét használtam fel, a másik feléből pedig 8 kiflit sütöttem.) Kenyérsütő nélkül a hozzávalókból tésztát kell gyúrni és legalább fél órát pihentetni. A pörkölthúst hidegen apróra vágtam és összekevertem a pörköltszafttal és a zúzott fokhagymával. A tésztát fél centi vastagra nyújtottam, majd hat részre vágtam. A tészta közepére tölteléket halmoztam, majd félbehajtottam a tésztát, a széleit összenyomkodtam, majd próbáltam 1 centi szélesen (csinosan) visszahajtogatni, visszasodorni, hogy töltött zsebeket kapjak. A félhold alakú tésztákat, picit meglapogattam, megszórtam reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöttem. Addigra a sajt is szépen megpirult és a tészta is átsült.


Kategória: Egytálételek receptjei


A pörkölttel töltött kelt tészta tetején sült sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook