"Light" chili con carne recept
Zsírszegény
A "Light" chili con carne hozzávalói:
kb. 1/2 kg pulykacomb filé
1 nagyobb hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
2 doboz vörösbabkonzerv (egyik lehet vörösbab-kukorica mexikói mártásban)
1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 ek. olivaolaj
1-2 kis chilipaprika
chilipor
őrölt kömény (cumin)
csipet fahéj
só, bors
A "Light" chili con carne elkészítési módja:
Az 1 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát. Az apró kockákra vágott vagy ledarált pulykahúst hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a chiliport rászórjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet. Ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 20 perc után beleöntjük a két babkonzervet, összeforraljuk és még kb. 15-20 percig kis tűzön hagyjuk összefőni, ez alatt az idő alatt esetleg még utánaízesítünk.
Aki a hagyományosabb ízeket szereti, használhat "magyarosabb" fűszereket is. Egyes receptek még kb. 1/2 ek. natúr kakaóport is írnak, ezt még nem próbáltam.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: kiskitti, 2012. jún. 17. 17:09
A "light" chili con carne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.