Csirkemell parmezánbundában színes burgonyasalátával recept
A Csirkemell parmezánbundában színes burgonyasalátával hozzávalói:csirkemell
A fűszeres kéreghez:
snidling
petrezselyemzöld
oregánó
majoránna
mustár
bazsalikom
currypor
fehérbor
só
bors
reszelt fokhagyma
mustár
A parmezános bundához:
tojás
só
reszelt parmezán
A krumplisalátához:
burgonya
lilahagyma
pritamin paprika vagy retek
kolozsvári szalonna
petrezselyem
olaj
ecet
csemege uborka
húslé
A Csirkemell parmezánbundában színes burgonyasalátával elkészítési módja:
A fűszerkéreghez valókból a petrezselyemzöldet és a snidlinget finomra vágjuk. A többi hozzávalókat összekeverjük, és a csirkemell mindkét oldalát bekenjük (egész csirkemellfilével dolgozunk, nem szeleteljük). A tojásokat felverjük, sót keverünk hozzá, és a reszelt parmezán is hozzáadjuk. A fűszerkérges mellet belemártjuk, és nem túl bő olajban kisütjük lassú tűznél. A körethez a megfőtt burgonyát felkarikázzuk, lilahagymát, pritamin paprikát vagy retket szelünk rá, petrezselyemzöldet teszünk rá. A kolozsvári szalonnát apróra vágva olajon zsírjára pirítjuk, félretesszük. Elkészítjük a salátaöntetet ecettel és olajjal, aprított csemege uborkát és kevés húslét keverünk hozzá, majd a összeforgatjuk a burgonyával.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jún. 14. 21:21
A csirkemell parmezánbundában színes burgonyasalátával elkészítési módja és hozzávalói.