Indiai répás halva citrom sorbet-val recept
Az Indiai répás halva citrom sorbet-val hozzávalói:60 dkg sárgarépa megtisztítva és lereszelve
8 dl tej
1 teáskanál kardamom
3/4 bögre víz
2 evőkanál vaj
3 evőkanál mazsola beáztatva
3 evőkanál szeletelt mandula száraz serpenyőben megpirítva
40 dkg cukor
A citrom sorbet-hez:
50 dkg cukor
3 citrom
2 lime
3,5 dl víz
jég
Az Indiai répás halva citrom sorbet-val elkészítési módja:
Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet forrni, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg a cukor felolvad. Ekkor hozzáadjuk a reszelt répát, és 5 percig főzzük, majd felöntjük a tejjel, és gyenge tűzön időnként megkeverve addig főzzük, amíg majdnem teljesen elfő a leve. Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, a vajat, a mandula felét és a kis kardamommagocskákat. Még néhány percig kevergetve főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A desszertet kis tálkákba szedjük, megszórjuk a tetejüket a pirított mandulával, és húlni hagyjuk. A sorbet-hoz a vizet felforraljuk a cukorral. 1 citrom és 1 lime héját lereszeljük, majd mindnek kifacsarjuk a levét, mindezt hozzáadjuk a cukorsziruphoz, átöntjük egy nagyobb edénybe, hogy gyorsabban lehűljön. A lehűlt citromos szirupot konyhai mixerbe tesszük jéggel, és kásásra törjük, majd a langyosra vagy hidegre hűlt répás halvával tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jún. 13. 20:55
Az indiai répás halva citrom sorbet-val elkészítési módja és hozzávalói.