Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Fóliában sült hal spenótsalátával recept

Fóliában sült hal spenótsalátával recept

A Fóliában sült hal spenótsalátával hozzávalói:
4 db 300g-os tengeri fogas
2 citrom
4 evőkanál petrezselyem
4 teáskanál kapribogyó
10 dkg zsenge vagy mini spenót
1 szál zöldhagyma
1 szál angolzeller
2 cl olívaolaj
1/2 citrom leve
A zöldfűszeres-tejfölös szószhoz:
1 szár angolzeller
snidling
petrezselyemzöld
bazsalikom
kapor
25 dkg tejföl
12,5 dkg joghurt
olívaolaj

2 gerezd fokhagyma


A Fóliában sült hal spenótsalátával elkészítési módja:
1. Elkészítjük a tejfölös szószt, ehhez a zöldfűszereket apróra vágjuk, és a tejföllel elkeverjük. Hűtőszekrényben pihentetjük. 2. A halakat megtisztítjuk (a hal előkészítését a képgalériában láthatod), eltávolítjuk a pikkelyeket, kívül-belül sózzuk. A citromról levágjuk a héját (fehér résszel együtt), majd felkarikázzuk, és a kapribogyóval, valamint a petrezselyemmel együtt a halakba töltjük. 3. Az alufóliát megkenjük olívaolajjal, a halakat becsomagoljuk, és a grillen mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. (Sütőben 180-200 fokon ugyanígy süthetjük.) 4. A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, a zöldhagymát, az angolzellert összevágjuk, jól összekeverjük, olívaolajjal, citromlével, és egy csipet sóval ízesítjük. 5. A grillezett tengeri fogast a spenótsalátával tálaljuk. A tejfölös szószt összeforgathatjuk a salátával, vagy adhatjuk külön is a hal mellé. A salátát kiegészíthetjük pár szem koktél paradicsommal is.


Kategória: Halas ételek receptjei


A fóliában sült hal spenótsalátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook