Lazacos rakott burgonya recept
A Lazacos rakott burgonya hozzávalói:1 kg burgonya,
4 szelet lazacfilé,
citromlé,
2 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
3 ek olaj,
75 dkg spenót,
7 dkg vaj,
4 dkg liszt,
5 dl zöldségleves (kockából,
150 gr tejszín,
1 dl fehérbor,
cukor,
l szelet toast kenyér,
só
bors
margarin
A Lazacos rakott burgonya elkészítési módja:
./ A burgonyát kb. 20 perc alatt megfőzzük. A citromlével meglocsolt halfilét sózzuk, borsózzuk. A meghámozott burgonyát felszeleteljük. 2/ A felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk és az összezúzott fokhagymával együtt rövid ideig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt 4-5 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 3./ A lisztet 4 dkg vajon megpiritjuk. A levessel, a tejszínnel és a borral felöntjük, kevergtve felforraljuk, sóval, borssal, cukorral izesítjük. Az összemorzsolt kenyeret a maradék vajba dolgozzuk. 4./ A burgonyát és a spenótot margarinnal kikent tüzálló tálba halmozzuk, Ráfektetjük a halfilét, és a morzsával megszórjuk. 200 fokon sütjük
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 27. 07:53
A lazacos rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.