Haltekercs citrommártással recept
A Haltekercs citrommártással hozzávalói:60 dkg tengeri halfilé,
2 citrom,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
4 dl csontleves (kockából),
2 dl tejföl,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld,
só
A Haltekercs citrommártással elkészítési módja:
A halfiléket hosszában kettévágjuk, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk. Feltekerjük, és 1-1 fogvájóval átszúrva rögzítjük. Kiolajozott edénybe rakjuk, és a leves felét aláöntjük. Lefedjük, és puhára pároljuk. A mártáshoz a citromokat megmossuk, szárazra töröljük. Az egyik héjából egy keveset lereszelünk és a levét kicsavarjuk. A másiknak a felét vékonyan felkarikázzuk és kettévágjuk. A vajat megolvasztjuk és világosra piritjuk benne a lisztet, felengedjük a megmaradt leveslével és felforraljuk. Citromlével, citromhéjjal és sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a tejfölt is, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a félbevágott citromokat és a petrezselyemzöldjét. A meleg haltekercsek köré öntve tálajuk, és pertezselymes burgonyával körítjük
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 3. 07:03
A haltekercs citrommártással elkészítési módja és hozzávalói.