Bécsi rizspuding recept
A Bécsi rizspuding hozzávalói:4 adaghoz:
8 dkg rizsliszt
2,5 dl tej (1,5%-os)
1 dkg hámozott mandula, darálva
1 tojás + 1 tojássárgája
6 dkg porcukor (vagy 4 evőkanál szorbitol)
1 citrom reszelt héja
1 csipet őrölt fahéj
1 dkg Rama sütőmargarin
A Bécsi rizspuding elkészítési módja:
A rizslisztet tejben sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a darált mandulát, két tojássárgáját, a cukrot (szorbitolt), a reszelt citromhéjat és a fahéjat, majd óvatosan a tojásfehérje felvert habját. Margarinnal kikent formában, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig vízgőzben sütjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük. Cukorbetegeknél a cukrot a szorbitollal helyettesítsük. A tápanyagtartalom így 30 kcal-val és 8 g szénhidráttal kevesebb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 27. 06:39
A bécsi rizspuding elkészítési módja és hozzávalói.