Aszalt szilvás zabpehelycsók recept
30 perc
Az Aszalt szilvás zabpehelycsók hozzávalói:
100 g mazsola,200 g kimagozott aszalt szilva,250 g vaj vagy margarin,100 g cukor,3 tojás,300 g zabpehely,1 csapott kk.sütőpor,1/2 kk.őrölt fahéj,100 g hámozott,vágott mandula.
Az Aszalt szilvás zabpehelycsók elkészítési módja:
A mazsolát leforrázzuk,5 perc múlva leszűrjük,alaposan lecsepegtetjük.Az aszalt szilvát apróra vágjuk.A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.Összevegyítjük a zabpelyhet a sütőporral,a fahéjjal,a mandulával,a mazsolával,a vágott aszalt szilvával,és a masszához adjuk,jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 150 C-fokra (gázsütő:l.fokozat).Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit,a masszából,két kávéskanál segítségével,apró halmokat rakunk rá,és az előmelegített sütőben,kb.20 percig sütjük.Néhány percig hűlni hagyjuk,aztán leválasztjuk őket a papírról (különben menthetetlenül ráragadnak!),és tálra rendezve hagyjuk egészen kihűlni.Igazi csemege!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 13. 09:19
Az aszalt szilvás zabpehelycsók elkészítési módja és hozzávalói.