Mézes szilvakrém leves recept
A Mézes szilvakrém leves hozzávalói:70 dkg (fagyasztott) szilva
víz
fahéj
őrölt szegfűszeg
4 púpos evőkanál cukor
méz
2 csomag vaníliás cukor
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
(és ha van otthon, 1 marék fagyasztott málna)
A tálaláshoz:
felvert tejszínhab
néhány szem szilva
A Mézes szilvakrém leves elkészítési módja:
0.) Néhány szem szilvát félreteszünk. 1.) A szilvát (és a málnát) felengedjük, majd egy fazékba tesszük és annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, és az egészen rottyantunk egyet. 2.) Megvárjuk, amíg picit kihűl, majd turmixgépbe tesszük és krémesre aprítjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntjük az egészet a lábasba. Megint rottyantunk egyet rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni. megkóstoljuk, és ízlés szerint hozzáadunk annyi mézet, amennyi jólesik. (Én 4 evőkanálnyit belekevertem és nagyon finom lett.) 3.) Tálalásig a hűtőben tároljuk, majd felvert tejszínhabbal és néhány szem szilvával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 23. 07:49
A mézes szilvakrém leves elkészítési módja és hozzávalói.