Galyasági gombakrémleves recept
60 perc
A Galyasági gombakrémleves hozzávalói:
50 dkg mezei szegfűgomba
(csiperke, sárga rókagomba, stb.)
10 dkg zeller
1 fej vöröshagyma,10 dkg sárgarépa
15 dkg cukkini
2 dl főzőtejszín
3 evőkanál napraforgó olaj
1 csokor petrezselyemzöld
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
fűszerpaprika
A Galyasági gombakrémleves elkészítési módja:
A gombát alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, felkockázzuk. Olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzárakva a gombát tovább pirítjuk. Ha kész megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és aláöntünk egy kevés vizet. Belerakjuk a felkockázott sárgarépát és a zellert, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi jól ellepi. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, a felkarikázott cukkinit is beletesszük és az egészet puhára főzzük. Ha kissé meghűlt összeturmixoljuk, miközben a tejszínt is belecsurgatjuk. A tűzhelyre téve felrottyantjuk. Szükség esetén kevés vizet - esetleg kevés tejfölt is - tehetünk bele, majd utánaízesíthetjük ha szükséges. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. Külön adhatunk hozzá pirított zsemle vagy kenyérkockákat, reszelt kemény sajtot, vagy citromlevet is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. febr. 20. 06:43
A galyasági gombakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.