Csirkeleves bográcsban recept


2 db kisebb csirke
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 db paradicsom
2 db paprika
1 csokor petrezselyemlevél
1 db tojás
3 evőkanál liszt
só
bors
köménymag
ízlés szerint.
A Csirkeleves bográcsban elkészítési módja:
A csirkét hideg vízben többször átmossuk, feldaraboljuk, lecsöpögtetjük. Az olvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, a csíkokra vágott paprikát, a húsdarabokat. Beletesszük a sót, borsot, köménymagot. Együtt pirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A húst puhára főzzük. A tojást kevés sóval felverjük, és liszttel elkeverve galuskatésztát készítünk. Ha a hús megfőtt, 3-3.5 liter forró vízzel felengedjük. Felfőzzük, és apró galuskákat szaggatunk bele. Ha a galuska megfőtt apróra vágott petrezselyemlevelet szórunk rá. Ezzel is felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Forrón, bográcsból, friss kenyérrel kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. febr. 17. 05:17
A csirkeleves bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.